ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Liberale profilen rasar mot ungdomsförbundet

  • Carl B. Hamilton. Foto: TT

Carl B Hamilton, tidigare riksdagsledamot för Liberalerna, går i ett Facebookinlägg till angrepp mot ungdomsförbundet Luf:s förslag om att legalisera incest och nekrofili. Det skriver Aftonbladet.

Liberalernas ungdomsförbund Luf:s avdelning i Stockholm har rört upp starka känslor med sitt förslag om att legalisera incest mellan exempelvis syskon och nekrofili i de fall den avlidne själv gett sitt tillstånd.

Nu rasar Carl B Hamilton, tidigare bland annat riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för dåvarande Folkpartiet, mot det egna ungdomsförbundet i ett inlägg i en intern Facebookgrupp enligt Aftonbladet.

”Luf fokuserar på publicitet men knappast på frågorna som avgör vår och Sveriges framtid. Ni fattar väl att folk skrattar åt er liberalism, puckon”, skriver den tidigare riksdagsledamoten i Facebookgruppen.

Carl B Hamilton fortsätter med att undra om Luf kommer fokusera på rättigheten att sex med flodhästar. Kanske har han missat att Luf så sent som i höstas beslutade att förorda att tidelag, som var tillåtet fram till 2014, ska bli lagligt i Sverige igen.

Den tidigare rikdagspolitikern får mothugg bland kommentarerna. En person påpekar bland annat att frågorna om incest och nekrofili inte var det enda som diskuterades på årsmötet. Årsmötesuttalandet fokuserade istället på migrations- och integrationspolitik. Bland annat nämndes sänkta ingångslöner för att få in fler nyanlända på arbetsmarknaden – något som också moderpartiet driver.

Tyck till