ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Gunilla Herlitz lämnar Bonnier-koncernen

Gunilla Herlitz, vd för Dagens Industri och affärsområdet Bonnier News, lämnar Bonnier-koncernen till sommaren 2016.
Därmed har arbetet med att hitta hennes efterträdare som vd för Di, Expressen och DN inletts.

Bonnier AB:s vd Tomas Franzén säger att Gunilla Herlitz kommer att lämna ett tomrum efter sig och att rekryteringen av hennes efterträdare har inletts.

”Gunilla Herlitz har gjort avgörande insatser för Bonnier. I ett mycket kritiskt skede ledde hon DN från stora förluster 2008 och 2009 till en lång rad år av stabila vinster och rekordhöga läsarintäkter. Våra dagstidningsföretags resultat för 2015 med fortsatt stigande vinst på en stenhård marknad är det senaste uttrycket för Gunillas mycket framgångsrika arbete i nära samarbete med starka redaktionella ledare på respektive tidning”, konstaterar Tomas Franzén med anledning av avhoppet.

Gunilla Herlitz inledde sin tidningskarriär som reporter och nyhetschef på Dagens industri, men har även arbetat i ledande positioner på Expressen. 2003 efterträdde Gunilla Herlitz legendaren Hasse Olsson som chefredaktör på Dagens industri. 2009 blev hon publisher på Dagens Nyheter och 2014 tog hon över som vd för affärsområdet Bonnier News där Dagens industri, Expressen, Dagens Nyheter, HD/Sydsvenskan och tryckeriverksamheten Bold ingår. Bonnier News omsatte 2015 knappt 4,7 miljarder kronor och redovisade ett rörelseresultat på 363 Mkr. 

”När jag började på Dagens industri var tidningen fortfarande relativt nystartad och Hasse Olsson hade bara varit chefredaktör några år. Hans passion och entreprenörsanda präglade arbetet och har haft stor betydelse för mig. Han lärde mig att ingenting är omöjligt och att allt handlar om människor”, säger Gunilla Herlitz och tillägger: 

”Det snabba tempot på dagstidningar har passat mig väldigt bra, det snabba och omedelbara har gjort att jag längtat till jobbet varje dag. Jag har också tyckt om det faktum att man aldrig är bättre än sin senaste artikel, tidning eller affär. Och att det alltid kommer en ny dag.”

Under vintern har dock ett beslut mognat fram hos Gunilla Herlitz om att göra något annat.

”Vad det blir vet jag ännu inte. Det kommer helt klart att bli en friare tillvaro som jag ser fram emot”, säger hon och tillägger:

”Tidningarna inom Bonnier News står mycket starka. Vår journalistik når fler än någonsin tidigare och lönsamheten är stabil i en tid då många mediebolag har det väldigt tufft. Vi har gjort stora digitala investeringar och förflyttningar som gör att jag ser ljust på framtiden.”

Tyck till