ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

General Motors miljardinvestering kan ställas in

General Motors planerade miljardinvestering i Brasilien riskerar att gå i stöpet ifall den politiska och ekonomiska oron kvarstår. Det uppgav bolagets direktör i landet Dan Ammann i en intervju, skriver Fortune.

Enligt Ammann står bolaget redo att se över sina planer på en investering på 1,6 miljarder dollar i nya produkter och teknik i Brasilien fram tills 2019. Det hela uppges hänga på en skör tråd där General Motors ändå hoppas kunna se politiska och ekonomiska tilltag under de kommande sex till tolv månaderna för att våga fatta beslut.

 "Det skulle göra det möjligt för oss att stå kvar vid vår investeringsplan", sade Ammann till den brasilianska tidningen Estado de S.Paulo.

Den tidigare femte största bilmarknaden i världen har hamnat i en recession, vars efterföljder har varit ytterst framträdande inom fordonssektorn. I januari föll exempelvis bil- och lastbilsproduktionen med mer än 29 procent jämfört med samma period året innan. Under samma månad backade försäljningen med drygt 39 procent och befinner sig nu på den lägsta nivån sedan 2007.

Tyck till