ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Blackrock ökar i Lundin Petroleum

Amerikanska Blackrock, världens största kapitalförvaltare, ökar sitt innehav i olje- och gaskoncernen Lundin Petroleum till 15,7 miljoner aktier, motsvarande 5,04 procent av rösterna, enligt Finansinspektionen.

Lundin Petroleums aktie stiger med drygt 2 procent efter beskedet, vilket innebär ett kurslyft på 11 procent sedan årsskiftet. Aktiens värde har lyft trots en förlust på nästan en halv miljard dollar i fjärde kvartalet.

I bokslutet bekräftade Lundin Petroleum sitt mål om en produktionsvolym på 150.000 fat oljeekvivalenter per dag 2022, vilket kan jämföras med 64.000 oljeekvivalenter i januari 2016.

Produktionslyftet som väntas ska i första hand komma från Johan Sverdrup-fältet i Nordsjön.

Tyck till