ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Airbus söker patent på sittbänk

  • Foto: Airbus

Airbus har ansökt om nya patent vad gäller fördelningen av säten ombord på flygplan, skriver sajten Consumerist.

Patentet på en konfigurerbar passagerarbänk är vad det låter som: snarare än individuella säten delar passagerarna en stoppad bänk, där bältena kan placeras på olika ställen. På så vis kan överviktiga passagerare få mer plats, och barn mindre.

Ett annat patent gäller placeringen av bagage i kabinen. I stället för att som nu placera mindre väskor under stolen framför, vill Airbus att mindre bagage ska kunna placeras i ett hål under den sätesdyna passageraren sitter på. Detta har dock en baksida: det blir ännu mindre plats under stolen framför, vilket ökar trängseln för långbenta passagerare.

Tyck till