ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Väska skulle sprängas på köpcentrum

  • Köpcentret Allum i Partille utanför Göteborg har utrymts efter ett bombhot. Uppgifter om att "något ska hända" ligger bakom utrymningen, enligt polisen. Foto: Thomas Johansson/TT

Köpcentret Allum i Partille utanför Göteborg har utrymts.
Enligt tips till polisen ska det "smälla en väska" inne på köpcentret.

Polisen utrymde köpcentret vid 13.30-tiden.

"Det har kommit till vår kännedom att ett flertal personer suttit och pratat om att det ska smälla en väska inne på Allum. Sammantaget med andra omständigheter tar vi uppgifterna på största allvar", säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Polisens bombgrupp är på plats, men har inte gått in i köpcentret.

"Vi har inte gjort något sök efter själva väskan än, utan har koncentrerat oss på att utrymma och avspärra. Det ska göras en bedömning om man ska göra någon form av inre sök", säger Thomas Fuxborg.

Tipset om bombsamtalet kom in till polisen på söndagen.

Ambulans och räddningstjänsten är på plats.

"Vi är där med tre resurser för att bistå polisen och om det skulle bli någon explosion eller liknande", säger Lars Jostelius, vid räddningstjänsten i Storgöteborg, till TT.

Säkerhetspolisen följer utvecklingen, men har inte kopplats in på ärendet.

"Som rutinen är vid denna typ av händelser är vi beredda att bistå med vårt expertkunnande om det skulle behövas, men det är polisen som leder detta", säger Säpos kommunikationschef Mark Vadasz.

Tyck till