ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

LG tjuvstartar i Barcelona

  • LG:s vd Juno Chu visar upp LG:s senaste smartphone G5 under Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Manu Fernandez/TT

På söndagen går de sydkoreanska konkurrenterna LG och Samsung upp mot varandra i en match om mobilvärldens uppmärksamhet.

LG tjuvstartade mobilmässan i Barcelona med att presentera sin nya smartphone G5 – som kan byta skepnad med hjälp av externa moduler.

På söndagseftermiddagen presenterade LG sin nya flaggskeppsmodell G5. Telefonen har stöd för externa moduler, som går under namnet LG Friends, och kan på så sätt omvandlas till bland annat en digitalkamera eller en stereo (ett samarbete med danska Bang & Olufsen).

Skiftet till digitalkamera sker exempelvis genom att ersätta det löstagbara batteriet med kameramodulen.

"Den nya LG G5 kommer att uppmuntra ägarna att återupptäcka den sanna glädjen av en mobilt liv", kommenterar Juno Cho, vd för LG:s mobildivision.

”G5 och LG Friends är resultatet av att många experter inom LG frågade sig själva om det fortfarande är möjligt att vara innovativ och unik inom smartphone-segmentet. Jag tror att när kunderna har ägnat lite tid åt LG G5 så kommer deras svar att vara ett rungande ja.”

G5 har också stöd för vr-glasögon och kan tillsammans med tillbehöret LG Smart Controller styra vissa drönare.

Modulerna bygger på ett öppet ekosystem och det där därmed fritt fram för tredjepartstillverkare att ta fram egna moduler.

G5 har en skärm på 5,3 tum, tre kameror (två på baksidan och en på framsidan) och väger 159 gram. Vad telefonen kommer att kosta framgick dock inte på söndagens presentation.

Senare på söndagen, klockan 19.00, väntas konkurrenten Samsung presentera sin nya telefon Galaxy S7.

Tyck till