ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Daimlerchef: Batterier leder över bränsleceller

Batterier har en fördel mot bränsleceller i racet om vad som kommer att dominera som teknik i framtiden för fordonsindustrin. Det säger Daimlerchefen Dieter Zetsche i en intervju med den tyska tidningen Euro am Sonntag.

Den tyska fordonsjätten arbetar med samarbetspartner på båda teknikerna. Zetsche menar att batterierna just nu har fördel men att det inte alls är säkert vad som blir framtidens teknik.

Daimlerchefen uppger att batterier har blivit mer attraktiva på senare år och det är mer troligt att de nu kommer att segra, uppger han till tidningen enligt Reuters. De två nyckelutmaningarna för batterierna, räckvidd och laddtid, tror han kommer att förbättras framöver.

"Bilar som kan köra 50 mil och ladda på sina batterier på 20 minuter är inom räckvidd", sade fordonsbasen. Bränslecellerna står samtidigt för utmaningar. Zetsche anser att priset och distributionen av vätgas är de största utmaningarna för industrin.

Tyck till