ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Apple tappar mark i Japan

  • Foto: TT
Japanerna tycks ha börjat att tröttna på iPhone. Under förra året minskade Apples flaggskeppsprodukt på den japanska marknaden. Apple tappade marknadsandelar på Japan förra året men man är alltjämt störst.

Leveranserna av iPhone till den japanska marknaden minskade med 10,6 procent under förra året, bedömer MM Research Institute enligt Gadgets 360. Totalmarknaden minskade med 0,4 procent.

Leveranserna skall ha uppgått till 14,73 miljoner telefoner. Apple är också klart marknadsledande även om man under förra året tappade marknadsandelar till de japanska elektronikjättarna Sharp och Sony. Apples marknadsandel var 41,2 procent, en minskning från 43,1 procent 2014.

Sony kommer på andra plats med en andel om 13,9 procent och Sharp på tredjeplats med 11,9 procents marknadsandel. MM Research Institute förutspår att Apple kan komma att tappa ytterligare marknadsandelar då Japan kan komma att understödja sina egna tillverkare med olika stöd.

Tyck till