ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Trotsar zikaviruset för att se Rafael Nadal

  • Spanske tennisstjärnan och forne världsettan Rafael Nadal. Foto: Ivan Fernandez/TT

Rafael Nadals långvariga formsvacka har inte dämpat spanjorens attraktionskraft. Trots att den brasilianska ekonomin krisar och landet är plågat av oro för zikaviruset är tennisturneringen Rio Open utsåld – tack vare Nadal, skriver Forbes.

Forne världsettan Rafael Nadals medverkan är viktig för hela turneringen och den brasilianska tennispubliken trotsar viruset för att se honom på banan.

"Vi är lite av en oas i en öken", säger Fernando Soler, ansvarig för IMG:s tennisdivision.

Tennisturneringen är bland det störst som händer vid sidan av den stundande olympiaden och fotbolls-VM för ett par år sedan. IMG anser att Nadal är en viktig framgångsfaktor för biljettförsäljningen och bolaget bedömer att det kommer att säljas 10 procent fler biljetter än förra året trots att Brasilien har sin största ekonomiska nedgång sedan förra sekelskiftet och trots att landet plågas av zikaviruset.

IMG bedömer att det kommer att säljas totalt 60.000 biljetter till Rios ledande tennisturnering. Nadal själv är inte likt flera olympier orolig för det alltmer spridda viruset.

"Jag vet inte hur allvarlig situationen är", uppgav tenninsstjärnan till reportrar i Rio häromdagen. "Jag ser att personer som lever här lever helt normalt. Jag ser människor på gatorna, på stranden och i restaurangerna. Livet pågår som normalt."

Turneringen i Rio är den enda i Sydamerika som kombinerar såväl herr- som damtouren. Trots oron för zikaviruset går tävlingen av stapeln och arrangören menar att man genomför flera åtgärder för att säkra tävlingen från att sprida det smittsamma viruset.

Tyck till