ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Regeringen stoppar fallet mot Martin Shkreli

  • Martin Shkreli, "the bad boy of pharma".

Den amerikanska regeringen har begärt ett stopp för det tvistemål som man driver mot den kontroversiella bioteknikinvesteraren tillika hedgefondprofilen Martin Shkreli på oro för att den så kallade "bad boy of pharma" kan skrämma vittnen och äventyra bevis.

Det var under torsdagen som en anställd inom bioteknikbolaget Retrophin, som är grundat av Shkreli, kombinerat med vittnen uppgett att finansmannen skall ha hotat dem samt försökt att manipulera vad de uppger för utredare, enligt Marketwatch.

Föga förvånande förnekade Shkrelis advokat, Benjamin Brafman, anklagelserna om potentiella hot mot vittnen och kallade det hela befängt.

Shkrekli blev hett rubrikstoff förra året sedan han köpt upp ett läkemedelsbolag som tagit fram en medicin mot en ovanlig sjukdom. Finansmannen lanserade då en prishöjning om 5.000 preparatet efter övertagandet, ett beslut som skapade en mediestorm och fick ledande politiker att gå ut och kritisera systemet.

Det pågående rättsfallet rör emellertid inte det fallet. Istället handlar det om hans tid som hedgefondsförvaltare. Den amerikanska finansinspektionen anklagar honom för förskingring och att han skall ha ljugit om dels prestationen men även om storleken på hans fond.

Parallellt med det fallet finns det flera andra pågående utredningar. Det är också därför som regeringen vill stoppa det nuvarande rättsfallet.

Tyck till