ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Utkast till Brexit-avtal presenteras under tisdagen

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk har meddelat att ett utkast med förslag till en överenskommelse kring Storbritanniens krav på omförhandlade medlemskapsvillkor i EU kommer att presenteras under tisdagen.

Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Tusk, som leder förhandlingarna med Storbritannien, sa att tillräckliga framsteg har nåtts efter måndagens samtal för att kunna presentera ett reformutkast.

"Goda framsteg de senaste 24 timmarna men fortfarande kvarstående frågor", tillade han.

David Cameron har lovat att Storbritannien ska hålla en folkomröstning om landets EU-medlemskap före utgången av 2017, efter en omförhandling av villkoren för medlemskapet.

Både Cameron och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker har sagt att de önskar se en överenskommelse vid EU-toppmötet den 18-19 februari, vilket skulle möjliggöra en brittisk folkomröstning om medlemskapet i sommar.

Nu väntas emellertid bredare förhandlingar där synpunkter från unionens alla 28 medlemmar ska vägas in.

"Jag anser att det är riktigt att säga att vid denna tidpunkt, är vi fortfarande i startgroparna till en process som kan ta oss till februari eller förbi februari", sade EU-kommissionens talesperson Margaritis Schinas tidigare på måndagen.

Tyck till