ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börsen: Olja och finans tyngde

Wall Street stängde tisdagshandeln i rött, tyngt av olja och oro för den globala tillväxten.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 1,8 procent lägre till 16.154, det bredare S&P 500 var ned 1,9 procent till 1.903. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 2,2 procent till 4.516.

Omkring 880 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 2.100 miljoner aktier omsatts.

"Vi är tillbaks där vi var i början av året med press på olja, gruvor och finans. Fredagen var ett 'slutet-på-månaden-rally'. Inget vettigt har presenterats för att förändra sentimentet", sade Omar Aguilar, chefsinvesterare vid Charles Schwab i San Fransisco, till Bloomberg News.

Sämsta sektor inom S&P500-index var energi sedan WTI-oljan rasat 5 procent. Exxon backade 2,2 procent efter att ha presenterat en förlust för femte kvartalet i följd.

Indextungviktaren "finans" hade också en tung dag på oro för att långvarigt låga räntor kommer väga på bankernas vinster. Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation är nu nere på ett års lägsta. Bland annat sjönk Bank of America drygt 5 procent.

Trots baissat börsklimat fanns ljusglimtar, Michael Kors var en av dem. Premium-modehuset levererade en högre vinst än väntat tack vare stark försäljning av accessoarer. Aktien rusade 24 procent.

Avslutningsvis backade Valeant 4 procent. En granskning från kongressen har visat att specialistläkemedelsbolaget fokuserat mer på att tjäna pengar än att hjälpa patienter.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 9 punkter till 1,85 procent.

Tyck till