ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Magdalena Andersson: M sprider skrämselpropaganda

  • Foto: Christine Olsson/TT

Moderaterna har gått till offensiv om ränteavdragen och varnar Sveriges barnfamiljer för kraftigt ökade kostnader. Nu väljer finansminister Magdalena Andersson att slå tillbaka. "Moderaterna sprider skrämselpropaganda", säger hon till Di.

På måndagen inleddes förhandlingarna om bostadspolitiken mellan regeringen, Vänsterpartiet och alliansen. I samma veva har nu Moderaterna dragit igång en offensiv om ränteavdragen.

Budskapet som partiet sprider i sociala medier är att ett nedtrappat ränteavdrag ökar månadskostnaderna med 2.000-4.000 kronor i månaden för en vanlig villa eller bostadsrätt. Med tillägget att Moderaterna inte kommer att äventyra barnfamiljernas ekonomi.

Magdalena Andersson är mycket kritisk till Moderaternas agerande.

”Jag tycker att vi hade bra samtal i går och jag var försiktigt positiv efter de samtalen. Men nu dagen efter, börjar Moderaterna sprida osaklig skrämselpropaganda. Det gör mig bekymrad”, säger hon.

”Man får intrycket av att Moderaterna inte vill vara med och ta långsiktigt ansvar, utan sätter kortsiktig partitaktik före möjligheten att få upp bostadsbyggandet”, fortsätter hon.

Hur påverkar det här förhandlingsklimatet och möjligheten att komma vidare?

”Det gör att jag är betydligt mindre positiv i dag än jag var i går. Det verkar som att moderata partiledningen är väldigt pressad just nu”, säger Magdalena Andersson.

Vad är då ditt besked när det gäller ränteavdragen?

”Det som Moderaterna sprider propaganda om nu har inte varit uppe på bordet”, säger Magdalena Andersson.

”Att avskaffa ränteavdragen utan kompensation till hushållen är mig veterligen ingen som har fört fram, absolut inte jag. Vi tar oerhört seriöst på hushållens ekonomi”, fortsätter hon.

Regeringen har inte lagt fram några förslag om att trappa ned ränteavdragen. Däremot vill både Liberalerna och Centerpartiet, liksom Vänsterpartiet, diskutera avdragen i de pågående bostadsförhandlingarna, vilket Magdalena Andersson öppnat för.

”Men det blir väldigt svårt att föra seriösa diskussioner om Moderaterna sprider den här typen av skrämselkampanj”, säger hon.

 

Tyck till