ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Google på väg att passera Apple

  • Foto: Jeff Chiu/TT
Googles moderbolag Alphabets är på väg att passera Apple som världens mest värdefulla bolag efter att aktien rusat under måndagens efterhandel. Det skriver CNBC.

Sökjätten Googles moderbolag Alphabet presenterade på måndagen ett resultat för det fjärde kvartalet 2015 som överträffade analytikernas prognos. Aktien rusade med 7 procent i den amerikanska efterhandeln, som ger en indikation på det verkliga värdet, efter att ha stigit med 6 procent i den ordinarie handeln.

Om uppgången håller i sig när USA-börserna slår upp portarna på tisdagen ger det Alphabet ett börsvärde på omkring 4.860 miljarder kronor. Därmed passerar bolaget Apple, som har ett marknadsvärde på 4.560 miljarder kronor, som världens mest värdefulla bolag, skriver CNBC.

Senast Googles börsvärde var större än Apples var i februari 2010 då bägge bolagen hade ett börsvärde under 1.700 miljarder kronor. Därefter rådde det Applefeber på börsen och bolagets marknadsvärde rusade från 1.540 miljarder kronor i februari 2010 till 5.540 miljarder kronor i september 2012, skriver CNBC.

Vilket mobilabonnemang passar dig bäst? Jämför här! (extern tjänst)

Tyck till