ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

En andraplats stoppar inte Donald Trump

DES MOINES, IOWA.  En andraplats i Iowa stoppar inte Donald Trump. Det löftet ger affärsmannen, flankerad av sin familj, efter några intensiva dagars kampanjarbete. Nu väntar bättre odds i primärvalet i New Hampshire.

Besvikelsen hade redan brett ut sig över den röda plyschmattan på Sheraton-hotellet i Des Moines där Donald Trump höll sin valvaka. Ett par timmar efter nomineringsmötet stod det klart att Donald Trump halkat efter rivalen Ted Cruz, som lagt ned stora resurser på dörrknackning och rundringning i delstaten. 

Men Donald Trump visade ingen sorg för det. 

”Vi kom tvåa, och jag vill säga att jag är hedrad. Jag vill gratulera Ted och alla andra fantastiska kandidater”, säger han och tackade sedan väljarna i delstaten. 

”Jag måste börja med att säga att jag verkligen älskar folket i Iowa.” 

Trump valde istället att framställa resultatet som en seger, eftersom han från början betraktats som en omöjlig kandidat. 

Iowas väljare har sällan lyckats pricka in den slutgilitiga vinnaren i kampen om den republikanska nomineringen, och brukar premiera religiöst präglade kandidater. Opinionsmätningar ger honom också en tydlig ledning i New Hampshire, liksom för hela USA. 

Därför lovade Trump, som talade med sin familj på scenen i hotellet, att genast resa vidare till nästa slagfält. 

”Vi älskar New Hampsire och vi älskar även South Carolina”, säger han med hänvisning till de stater som håller andra respektive tredje primärval bland republikanerna. 

”Vi kommer att gå vidare att vinna nomineringen och att gå vidare till att slå Hillary eller Bernie.” 

Han passade även på att kritisera demokraternas kandidater. 

”Jag vet inte vem som kommer att vinna av Hillary Clinton och Bernie. Hillary har andra prolbem, jag vet inte vad som kommer att hända.” 

Han lyckades sedan, sin vana trogen, dra ned ett  gapskratt från publiken. 

”Faktum är att jag kanske kommer tillbaka hit och köper mig ett lantbruk. Jag älskar det.” 

Sedan tog familjen Trump farväl, medan åskådarna skanderade hans efternamn. 

”Vidare till New Hampshire. So Long allihopa.” 

Tyck till