ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Mobiloperatör vill blockera nätannonser

Mobiloperatören 3, som har kinesiska Hutchison Holdings som sin huvudägare, har tecknat avtal med Shine Technologies om att implementera dess annonsblockeringstjänst vid bolagets verksamheter i Storbritannien och Italien. Det skriver Business Insider.

Samarbetet innebär att en ny annonsblockeringsteknik kommer att finnas på plats, en som stoppar annonser från att nå mobilanvändarna genom en redan befintlig blockad på mobilnätet.

Målet är att rulla ut den nya tekniken till 3:s verksamheter i Österrike, Danmark, Irland och Sverige. Hutchison har sammanlagt 87 miljoner abonnenter världen runt, varav 8,8 miljoner går att finnas i Storbritannien. Samtidigt riskerar bolagets planerade sammanslagning av 3 med Telefonicas O2 i Storbritannien att bli föremål för utredning av EU:s konkurrensmyndighet.

Tyck till