ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Miljardböter för Telenor-bolag

Vimpelcom, som Telenor äger 33 procent i, har medgett brott mot amerikanska korruptionsregler och nått en överenskommelse med amerikanska och nederländska myndigheter som innebär att Vimpelcom betalar 795 miljoner dollar. Beloppet är inom de reserveringar som Vimpelcom har tagit för detta ärende.

I uppgörelsen ingår att Vimpelcom går med på att en oberoende bevakare ska följa bolaget under minst tre år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ärendet gäller Vimpelcoms verksamhet i Uzbekistan och tidigare agerande med bolaget Takilant Ltd.

Telenor säger i sitt pressmeddelande att det har varit vittne i utredningarna.

Det var på onsdagen som det framkom att Vimpelcom sannolikt skulle kosmma till ovanstående uppgörelse: det vill säga medge brott mot vissa korruptionsregler samt betala böter som skulle täckas av tidigare gjorda reserveringar.

Tyck till