ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Konsultbolag anställer Säpochef

  • Foto: Michael Förster

It-konsulten Knowit behöver förstärkning. Då handplockar bolaget en chef direkt från säkerhetspolisen.

En ny och utökad skyddssäkerhetslag väntas träda i kraft under januari 2017. Konsultbolaget Knowit ser affärsmöjligheter när efterfrågan på säkerhetstjänster ökar. För att vässa sin kompetens har bolaget anställt Maria Mörk, tidigare chef för informationssäkerheten på Säpo.

Vad lockar dig att lämna Säpo?
”Utmaningen. Att kunna ta med erfarenheten från min långa tid på Säkerhetspolisen och dela med mig av den. Och även att få nya kontakter och byta miljö.”

Vad gör du på nya jobbet?
”Det är min tredje vecka nu och jag är anställd som senior managementkonsult.”

Vad innebär det?
”Jag stödjer Knowits kunder i lednings- och styrningsfrågor när det gäller informations- och IT-säkerhet. Rollen innebär att utveckla en marknadsplan, rekrytera konsulter och vara kontaktperson till kunderna”

Vad gjorde du på Säpo?
”Säkerhetspolisen är ansvarig för säkerhetslagstiftningen när det gäller tillsyn och rådgivning får alla civila myndigheter. Där har jag arbetat med operativt säkerhetsskydd när det gäller informationssäkerhet i tio år.”

Är det här nya frågor för Knowit?
”Man har arbetat med det tidigare men när lagen nu troligtvis träder i kraft blir det ett större fokusområde. En stor del av säkerhetslagstiftningen berör Sveriges säkerhet när det gäller informationssäkerhet och att ha ett robust informationssamhälle.”

 

Tyck till