ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Carl Icahns företag riskerar skräpstatus

  • Carl Icahn. Foto: Mark Lennihan / TT

Kreditvärderingsinstitutet S&P överväger att sänka Icahn Enterprise till skräpstatus, efter att företaget förlorat en "signifikant" del av sitt börsvärde.

Det skriver Bloomberg News på fredagen.

Aktieaktivistinvesteraren Carl Icahn har fått se börsvärdet på företaget, som han är största aktieägare i, att rasa med cirka 40 procent sedan i höstas eller 1,4 miljarder dollar, motsvarande närmare 12 miljarder kronor.

Icahn Enterprise har bland annat satsat på en vändning i råvarurelaterade aktier, vilka har en svag period bakom sig. Freeport McMoran, som är ett av de senaste tillskotten är ned cirka 50 procent sedan i höstas.

Tyck till