ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Balders ägarhorisont i Collector "evig"

Även efter finanskoncernen Collectors notering i fjol och efterföljande kursframgångar på börsen har största ägaren en ägarhorisont som är "evig, förhoppningsvis för alltid".

Det säger Balders grundare, vd och största ägare Erik Selin till SIX.

Erik Selin säger sig för Balders del "inte alls" bekymra sig för hur Collectors aktiekurs kommer att fortsätta utvecklas kortsiktigt. Hans intresse innefattar endast hur Collector utvecklas som bolag.

Hur ser du på påpekanden om eventuella risker med att Collector-posten nu utgör en ganska betydande del av Balders börsvärde (implicit)?

"Collector-aktierna motsvarar ungefär 30 kronor per Balder-aktie, eller omkring 15 procent av börsvärdet. Om det är mycket eller lite beror på vad man har för utgångspunkt - det är skillnad om du som analytiker ska ställning till Balders nästa kvartal eller om du som jag tänker på vad som är bra på några årtiondens sikt. Det här är dock inte en fråga om att någon har rätt eller fel", svarar Selin.

Balder ägde vid årsskiftet den 44,1 procent av kapitalet och rösterna i Collector, där Erik Selin också sitter som styrelseledamot.

Balders aktiepost på dryga 41,1 miljoner Collector-aktier är i skrivande stund värd ungefär 5,2 miljarder kronor, eller motsvarande cirka 16 procent av börsvärdet på Balders stamaktier.

Räknat från noteringen den 10 juni i fjol hann aktien stiga med hela 131 procent under resterande del av 2015, om man räknar från Collector-noteringens teckningskurs på 55 kronor. Hittills i år är Collector-aktiens kurs ungefär oförändrad trots den allmänna börssättning som varit.

Tyck till