ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 16 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Amerikaner välkomnas till Kanada om Trump vinner

  • Kanadensiska "mounties". Foto: TT

En kanadensisk ö har tagit ett innovativt grepp för att locka till sig nya invånare. I en ny kampanj bjuder de in amerikaner att flytta dit om Donald Trump vinner presidentvalet. Det skriver CNN Money.

Det är Cape Breton Islands turistorganisation som ligger bakom den nya kampanjen. Cape Bretton har stora problem med att befolkningen lämnar orten i spåren av att kolgruvor och stålfabriker stängts ner samtidigt som den kanadensiska oljeindustrin lockade till sig folk innan oljepriset rasade. I dagsläget bor det omkring 100.000 personer på ön, skriver CNN Money.

sajten möts besökarna av följande budskap:

”Vänta inte tills Donald Trump blir vald till president innan du hittar ett nytt ställe att bo! Börja nu så att du på valdagen bara kan hoppa på en buss för att börja ditt nya liv i Cape Breton, där kvinnor lagligt kan välja att göra abort, muslimer kan röra sig fritt och de enda ”murarna” som finns håller uppe taket på våra extremt prisvärda hus”

De poängterar även att sjukvård är gratis samt att ”ingen har ett handeldvapen”. Kampanjen lanserades för fyra dagar sedan och har redan lockat fler amerikanska besökare till sajten än under helåret 2015.

Tyck till