ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

USA-börsen: Bankrallyt bromsade in

Wall Street gjorde några försök att ta sig upp på plus men misslyckades, varför torsdagshandeln stängde i rött.

Finans-konsument och energiaktier, som varit ledande i de senaste dagarnas börsrally, tyngde marknaden samtidigt som mer defensiva sektorer steg.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 0,3 procent lägre vid 16.413. S&P 500 backade 0,5 procent till 1.917. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1 procent till 4.487.

Omkring 850 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 2.100 miljoner aktier omsatts.

"USA kommer inte att gå in i en recession, men alla är oroliga för var tillväxten ska komma ifrån och om vinsterna kommer leva upp till estimaten. Innan vi har tagit oss igenom det första kvartalet tror jag att marknaden kommer handlas i ett tight spann", sade Bob Phillips, medgrundare av Spectrum Management i Indianapolis, till Bloomberg News.

Inom S&P500 var energi den sämst presterande sektorn, Chevron bytte sin initiala uppgång till minus 1,8 procent.

Bankrallyt som startade i fredags, efter ett stort insynsköp av JP Morgans vd, stannade av med sektorn som en av de sämst presterande. Bank of America och JP Morgan gav tillbaka drygt 2 procent av den senaste tidens uppgång.

Vidare pressade livsmedelsaktier efter Walmarts kvartalsrapport. Varuhuskedjan sänke sin försäljningsprognos vilket pressade aktien 3 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 7 punkter till 1,74 procent.

Tyck till