ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Lift ska lyfta Kungsberget

  • Foto: TT

Branäsgruppen plockar fram plånboken och investerar stort i Kungsberget inför nästa skidsäsong. Totalt investeras 180 miljoner kronor i bland annat en ny expresslift och ett nytt skidområde.

Den nya liften är en åttastols expresslift placerad i mitten av anläggningen och ger tillgång till hela skidområdet. Kapaciteten ligger på 4.000 personer i timmen vilket justerat för en pensionerad lift ger en kapacitetsökning på 28 procent för anläggningen. Totalt blir liften 950 meter lång med en höjdskillnad på 185 meter och en restid på 3 minuter.

Utöver den nya expressliften konstrueras även ett nytt skidområde med fyra backar och två släpliftar på Kungsbergets södra sida. Det nya området har en åkyta på 16 hektar vilket innebär en ökning av skidområdets totala åkyta med 35 procent till totalt 68 hektar.

”Årets satsningar befäster inte bara Kungsberget som skidort. Satsningarna ger också bra grund för framtida satsningar. Kungsberget, Branäsgruppen och samarbetspartners har redan ritat upp planer på fortsatt utbyggnad av skidområde, restauranger, kommersiella ytor och boenden för över 100 miljoner kronor kommande tre år”, skriver Branäsgruppen i ett pressmeddelande.

Tyck till