ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hon ska ta över klubban i Cloetta

Cloetta föreslår att Lilian Fossum Biner blir ny styrelseordförande.

Hon, tillsammans med Camilla Svenfelt och Hans Porat föreslås att ta plats i styrelsen vid kommande årsstämma. Nuvarande styrelseordförande Caroline Sundewall och styrelseledamot Olof Svenfelt har avböjt omval.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omval föreslås av nuvarande styrelseledamöterna Adriaan Nühn, Lottie Knutson, Mikael Svenfelt och Mikael Norman.

Lilian Fossum Biner var styrelseledamot i Cloetta åren 2013-2014. Hon är styrelseledamot i Oriflame Cosmetics, Thule Group, Nobia, LE Lundbergföretagen, A-connect samt Givaudan. Hon har arbetat på Electrolux och Axel Johnson.

Hans Porat har varit vd i Nolato 2008-2016. Han är styrelseledamot i Nolato, Lindab och Autoropa.

Camilla Svenfelt är styrelseledamot i AB Malfors Promotor och suppleant i Hjalmar Svenfelts Stiftelse. Hon arbetar som redovisningsansvarig i AB Malfors Promotor.

"Cloetta har under mina år som ordförande etablerat sig som ett stabilt börsbolag med många nya aktieägare. Vi har också rekryterat en ny vd internt när företrädaren valde att lämna. Detta har skett samtidigt som lönsamheten ökat och vi nu återigen kan föreslå en utdelning till aktieägarna", säger Caroline Sundewall, styrelseordförande, i pressmeddelandet.

Tyck till