ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Här är Volvos nya V90

När Volvo presenterade fjolårets rapport avtäcktes också den nya kombin V90. Bilen måste framför allt bli en storsäljare på den amerikanska marknaden.

Volvos senaste herrgårdsvagn, kombimodellen V90, avtäcktes i samband med att Volvo Cars presenterade sin årsrapport på torsdagen.

Kombin är motsvarigheten till Volvos nya sedan S90 som presenterades på den amerikanska bilmässan North American International Auto Show tidigare i år.

Bilen är utrustad med samma hybridmotor som finns i XC90 och kan skiftas mellan hel eldrift och ett kombinationsläge med både bensin- och elmotor igång. Bilen är också utrustad med ett lyxigt ljudsystem, panoramatak och en klimatanläggning.

V90 kommer också ha Volvos teknologi för semisjälvstyrning som standard, precis som S90.

"Ingen slår Volvo när det gäller säkerhet", säger Victoria Falksund, ansvarig för projekten inom 90-serien, på presskonferensen.

Trots fjolårets starka resultat hänger mycket på den nya kombin.

”V90 måste bli en succé och den måste återta förlorad mark i USA där Volvo inte sålt en stor, traditionell kombi på flera år”, säger Di:s expert Håkan Matsson.

Själv tycker han att den nya bilen har ett modernt utseende och liknar de tyska konkurrenterna.

”Den behåller mycket av S90 i interiör och så vidare men det är fortfarande en väldigt stor bil, nästan fem meter lång”, säger Håkan Matsson.

Köpa ny bil? Hitta bästa privatlåneränta här (Extern tjänst)

Tyck till