ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

De får årets Michelinstjärnor, enligt spelbolagen

  • Foto: TT

Hos spelbolaget Paf spelas det för fullt på den största händelsen i restaurangvärlden. Här är favoriterna när årets Michelinstjärnor ska delas ut.

Den 24:e februari presenterar däcktillverkaren Michelin 2016 års version av sin högt ansedda hotell- och restaurangguide.

Det åländska spelbolaget Paf låter svenska folket betta på vilka som får årets stjärnor.

Ska man tro spelarna har restaurangerna Omakase köttslöjd och Spritmuseum, båda med oddsen 1,50, störst chans att bli tilldelade en stjärna som betyder att restaurangen är ”exceptionellt bra i sin kategori”.

Lägst odds för två stjärnor och omdömet ”värd en omväg” har restaurangen Esperanto.

Mathias Dahlgren Matsalen har enligt oddssättarna störst chans att kamma hem det finaste betyget: tre stjärnor, som betyder att restaurangen är ”värd en resa i sig”.

Att stjärnregnet begränsas till Stockholmsrestaurangerna är långt ifrån självklart. Sexa på listan över enstjärniga lågoddsare är restaurang Fäviken i Åre.

Från att i den första versionen, som utkom år 1900, innehålla information om var motorvägarnas resenärer kunde stanna och tanka har Michelinguiden utvecklats till en av världens mest prestigefyllda recensioner av restaurangbranschen.

”Förra året fick 18 restauranger stjärnor, mycket talar för att det i år blir ännu fler”, säger Mattias Lindquist, kommunikationschef på Paf.

Hur många stjärnor som delas ut baseras endast på maten som serveras, som betyg för övriga delar av restaurangupplevelsen används symbolen korslagda bestick.

Tyck till