ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bryter avtalet med East Capital

  • Foto: Robin Benigh

East Capital och East Capital Explorer går skilda vägar. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

Det är slutsatsen av den översyn av investeringsavtalet som inleddes av East Capital i höstas. Investeringsavtalet har varit på plats sedan 2007 och skulle egentligen ha löpt till 2032.

”En uppsägning av avtalet innebär att East Capital Explorer måste bygga upp en egen intern förvaltningsorganisation men kommer inte längre behöva betala någon förvaltningsavgift till East Capital och där med kunna öka transparensen mot marknaden”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I morgonens rapport levererade East Capital Explorer ett betydligt bättre resultat än i fjol. Resultatet efter skatt landade på 1,3 miljoner euro under fjolårets fjärde kvartal, upp från en förlust på 36,2 miljoner euro under motsvarande period föregående år. Utdelningen föreslås bli 0,8 kronor per aktie för 2015.

Substansvärdet per aktie var 9 euro vid periodens utgång, upp en halv procent under kvartalet. East Capital Explorer att substansrabatten minskar i samband med att investeringsavtalet sägs upp enligt pressmeddelandet.

Fastighetsinvesteringarna i Baltikum gav en avkastning på 11 procent under fjolåret och East Capital Explorer utlovar fortsatta investeringar i området. Fen omvärdering av innehavet i fastighetsbolaget 3 Bures påverkade positivt under slutet av 2015.

Trycket nedåt kom istället från den ryska rubeln som dragit ner värderingen av ett av innehaven med 2,2 miljoner euro under det fjärde kvartalet. Ryska innehav utgör drygt 16 procent av portföljen i dag.

Tyck till