ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Anglo American planerar återköp för miljarder

Gruvjätten Anglo American siktar på att köpa tillbaka utställda obligationer för så mycket som en miljard dollar från investerare som en del av en plan att vända företaget till lönsamhet, skriver Financial Times.

Under torsdagen publicerade bolaget ett erbjudande för obligationerna som löper ut fram till 2018 med en begränsning för 2015 års utbetalning satt till 250 miljoner dollar. Innan Anglo American presenterade sin årsredovisning för förra året nedgraderade Moodys i måndags bolagets obligationer till skräpstatus.

För samtliga obligationer som förfaller under kommande år erbjuds betalning under par vilket också innebär att bolaget omedelbart kommer att kunna bokföra en vinst.

Tyck till