ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Akademibokhandeln redovisar ett rejält lyft

Akademibokhandeln redovisar en rejäl resultatförbättring på mer än 40 miljoner kronor under 2015 jämfört med året innan.

Bakgrunden uppges vara en ökad försäljning, förbättrade marginaler, sänkta kostnader och ett starkare kunderbjudande. Försäljningen för perioden uppgick till 1.767 miljoner kronor, upp 19,5 procent från 2014.

"Jag är oerhört stolt över den stora resultatförbättringen och vår tillväxt. Nu står vi starka och kan, på denna stabilare marknad, satsa ännu mer offensivt på ett attraktivt erbjudande till våra kunder", säger vd Maria Hamrefors.

E-handelssajten Bokus, som Akademibokhandeln förvärvade för cirka 75 miljoner kronor förra året, redovisade ett resultat efter avskrivningar som mer än fördubblades och uppgick till 36,2 miljoner kronor (14,7). Omsättningen uppgick till 528 miljoner kronor.

Tyck till