ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

New York: Börsen väntas fortsätta uppåt 

USA-terminerna pekar mot att kurserna fortsätter uppåt när onsdagens börshandel drar igång. På europeisk aktiefront har det åter varit plus under onsdagen medan Asienbörserna stängde blandat, ned i Japan och Hongkong och upp i Fastlandskina.

Oljepriset har vänt upp efter minusnoteringar på morgonen och noterades på eftermiddagen på drygt 33 dollar fatet för Brent-oljan och knappt 30 dollar för WTI-oljan.

Med drygt en halvtimme kvar till öppning låg terminerna för S&P500 och Dow Jones omkring 0,8 procent upp vardera och Nasdaq-terminen hade stigit 1 procent.

Producentprisindex i USA ökade oväntat i januari. Även kärn-PPI var klart högre än väntat. De amerikanska räntorna tickade upp något efter statistiken och dollarn stärktes.

Bostadsbyggandet, inte lika mycket i fokus som inflationen, minskade 3,8 procent i januari, medan väntat var en ökning på 2 procent.

På bolagsfronten har kinesiska Zoomlion lagt ett bud värt 3,3 miljarder dollar på amerikanska krantillverkaren Terex och Zoomlion utmanar därmed Terex samgående med finländska Konecranes. Terex aktie var upp runt 5 procent i den amerikanska förhandeln.

Italienska biltillverkaren Ferrari, som är noterad även på New York-börsen, sköt i höjden i Milano sedan det framkommit att legendariske investeraren George Soros är en av företagets tio största ägare. Aktien handlades upp ett par procent i den amerikanska förhandeln.

Fossil Group, som bland annat tillverkar klockor för Michael Kors, steg 14 procent efter en rapport sent på tisdagen som var bättre än väntat.

En kvart före öppning, klockan 15.15, publiceras siffror över industriproduktionen i januari, som väntas ha ökat 0,4 procent från månaden före efter en nedgång med lika mycket i december.

I kväll, klockan 20.00, läggs protokollet fram från Federal Reserves senaste räntemöte i slutet av januari, där räntan som väntat förblev oförändrad.

Tyck till