ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

New York: Årets förlorare lyfter Wall Street

Den positiva andan levde kvar på Wall Street som steg för tredje dagen i följd i den inledande onsdagshandeln.

Årets förlorare bank och energi fortsatte att driva marknaden högre samtidigt som en känd biltillverkare fick fart.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average upp 1,1 procent till nivån 16.374. S&P 500 steg 1,1 procent till 1.916, medan tekniktunga Nasdaq Composite ökade 1,2 procent till nivån 4.491.

Omkring 170 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 350 miljoner aktier omsatts.

"Risktillgångar som aktier är mer aptitligt värderade nu än de var före årsskiftet, med tanke på börsnedgången vi sett. För kapitalförvaltare skapar det möjligheter. Volatiliteten lär dock bestå, värderingarna har kommit ned men fundamenta har inte förändrats radikalt", sade Stephen Wood, chefmarknadsstrateg vid Russell Investment i New York, till Bloomberg News.

Årets förlorare, bank, teknik och konsumentaktier ledde tisdagens handel med volymer som låg klart över genomsnittet för de senaste tre månaderna. En liknande utveckling syntes i den inledande onsdagshandeln. Bank of America ökade 2 procent, Chevron knappa procenten medan byggvaruhuskedjan Home Depot var upp drygt 1 procent.

Framåt gick även Ferrari som steg 3,7 procent. Den Italienska biltillverkaren har haft en tung period sedan den noterades på New York-börsen i oktober i fjol med en aktiekurs som åkt utförslöpa. Aktien fick dock fart när det framkom att den legendariske investeraren George Soros är en av biltillverkarens tio största ägare.

Steg gjorde också energibolaget Kinder Morgan som ökade 10 procent efter att ha fallit drygt 60 procent på några månader. Warren Bufferts investmentbolag Bershire Hathaway har uppgett att det äger aktier i bolaget.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 4 punkter till 1,81 procent.

Tyck till