ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Investmentbanken Jefferies har dragit sig ur Ryssland

Den amerikanska investmentbanken Jefferies bedriver inte längre någon verksamhet i Ryssland.

Enligt källor inom banken har man följt flera av sina europeiska motsvarigheter i spåren och avvecklat kontoret i Moskva sedan flera månader tillbaka, rapporterar IntelliNews.

Bristen på affärer, de pessimistiska utsikterna kring den ryska ekonomin och relationerna gentemot väst beskrivs som de främsta skälen. Telefonsamtal till det ryska kontoret kopplas numera vidare till London, samtidigt som kontaktuppgifterna för Moskva-kontoret har plockats bort från företagets hemsida.

En talesman för Jefferies har avböjt att kommentera uppgifterna via mail. Jämsides Jefferies har tidigare Barclays och Royal Bank of Scotland också valt att gå till reträtt, medan Deutsche Bank lade ned sin verksamhet efter en tradingskandal i september.Jefferies öppnade kontor i Moskva för två och ett halvt år sedan.

Tyck till