ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Starka råvaror gav bred uppgång 

Europabörserna steg brett i onsdagshandeln med bränsle från råvarurelaterat, i takt med att oljan klättrade.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50-index 2,7 procent högre och franska CAC 40 var upp 2,9 procent. I Frankfurt steg DAX 2,7 procent vilket betyder att det tyska indexet är upp 7,1 procent sedan torsdagens botten.

"Jag önskar såklart att det här är starten på en mer långvarig uppgång, men det är för tidigt att säga. De senaste uppgångarna har ju varit kortlivade, trots hyfsade rapporter och stabil makrobild", sade Justin Urquhart, medgrundare av Seven Investment i London, till Bloomberg News.

Råvaruproducenter, som rusat 27 procent sedan förra månadens lågpunkt, ledde uppgången i det breda Stoxx Europe 600-index.

Glencore ökade 10 procent efter att gruvbolaget lyckats ersätta en tidigare kreditfacilitet med nya lån. Biltillverkare hade också medvind tack vare sjunkande euro, Volkswagen var upp nästan 5 procent. På rapportfronten rusade Credit Agricole 16 procent och Schneider Electric 10 procent, båda på börsen i Paris.

Tyck till