ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Nordenbörser: Uppgången kom av sig, oljeaktier i rött

De senaste dagarnas börsuppgång kom av sig på Nordenbörserna som rekylerade i tisdagshandeln.

Ett beslut om frusen oljeproduktion pressade oljan, vilket tyngde konjunkturkänsliga sektorer och spred allmän oro.

Samlingsindexet Nordic VINX 30 noterades vid stängning 0,8 procent lägre till nivån 862.

"Vi startade dagen i positivt territorium. Dock har oron kommit smygande sedan det visat sig att Saudiarabien och Ryssland enats om att frysa oljeproduktionen", sade Jesper Bamberger, analytiker vid Nordea, till Ritzau Finans.

I Köpenhamn stängde OMXC20 vid minus 0,7 procent efter att ha startat sessionen 1,8 procent högre. Tungviktaren Maersk avslutade 3,6 procent lägre efter att inledningsvis ha varit upp lika mycket, och det var oljenedgången som tyngde.

Banksektorn, som varit bidragande till de senaste dagarnas aktierally, fortsatte upp vilket mildrade nedgången. Danske Bank och Jyske Bank steg knappa procenten vardera.

På norskt börsgolv backade OBX-index 1,5 procent i Oslo. Bland oljetungviktarna gav Statoil tillbaka 0,8 procent efter att stigit drygt 6 procent de senaste två dagarna. Vidare var Seadrill, som rapporterar nästa vecka, ned 4,7 procent medan sektorkollegan Subsea 7 tappade 5 procent.

Bättre gick det för Storebrand som avslutade vid plus 1,5 procent inför försäkringsbolagets rapport på onsdag. Investmentbanken Keefe, Bruyette & Woods räknar med att bolaget presenterar ett starkt resultat, vilket kan ha bidragit till köpivern.

I Helsingfors backade OMXH25 0,6 procent och jumbo där var Outokumpu, som backade drygt 4 procent efter att ha rusat över 40 procent de senaste dagarna.

Tyck till