ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Höjer utdelning för 60:e året i rad

  • Foto: Colourbox
Amerikanska Genuine Parts höjer sin kvartalsutdelning med 6,9 procent till 0,6575 dollar per aktie, jämfört med tidigare 0,615 dollar.

Utdelningen höjs därmed från 2,46 till 2,63 dollar i årstakt, motsvarande direktavkastning på 3,0 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. Genuine Parts har lämnat utdelning varje år sedan det börsnoterades 1948 och med dagens höjning har bolaget höjt utdelningen 60 år i rad.

Bolaget uppfyller därmed kravet på en utdelningskung, innebärande att utdelningen ska ha höjts 50 år i följd. Aktien är en av de högst ansedda utdelningsaktierna i USA.

Genuine Parts är baserat i Atlanta i Georgia och har 39.000 anställda. Verksamheten grundades 1928 och går ut på att distribuera reservdelar till fordon, industrin, kontorsprodukter och elektronisk materiel till bolag i USA, Kanada och Mexiko. Börsvärdet är drygt 13 miljarder dollar.

Jämför aktiedepåer här (Extern tjänst)

Tyck till