ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Försvarsministern fick lägenhet av militär stiftelse

  • Försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: TT

Efter valet 2014 fick nytillträdde försvarsministern Peter Hultqvist ett hyreskontrakt på Östermalm av Militärhögskolans bostadsstiftelse, skriver Svenska Dagbladet. Det trots att stadgarna säger att lägenheter enbart ska delas ut till anställda inom försvaret eller elever vid Försvarshögskolan.

Sedan tidigare har Hultqvist sin privata bostad i Borlänge, och bodde som riksdagsledamot i Stockholm via Riksdagsförvaltningen. Men efter utnämningen till minister fick han alltså nytt boende av MHS-Bostäder.

”Vi har en mycket hård policy att vi överhuvudtaget aldrig lämnar ut namn på någon som bor i våra lägenheter”, säger stiftelsens ordförande Claes Tornberg, rektor vid Militär- och Försvarshögskolorna, till SvD.

Men enligt en ansökan om att avstå från besittningsrätt, som Hultqvist har signerat, framgår att kontraktet gäller tills vidare från den första januari i fjol, men som mest i fyra år.

Försvarsmakten kritiserades förra året för ”bristande kontroll gentemot stiftelse”, vilket bland annat handlade om förmånsvärdet på lägenheterna som MHS-Bostäder hyr ut.

Försvarsministerns pressekreterare meddelar att de av säkerhetsskäl inte uppger namnet på hyresvärden. Det tilläggs att hyresvärden i fråga är ”oberoende från försvarsmyndigheterna”.

Tyck till