ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Victorias Secrets vd slutar efter nio år på posten

  • Foto: TT

Det amerikanska underklädesmärket Victorias Secrets vd Sharen Jester Turney överraskade marknaden när hon på fredagen meddelade att hon slutar. Under sina nio år som vd har hon ökat bolagets försäljning med drygt 70 procent.

Sharen Jester Turney har arbetat på Victorias Secret i 16 år varav de senaste nio åren som vd. När hon på fredagen meddelade att hon lämnar jobbet kom det som en överraskning för marknaden och Victorias Secrets moderbolag L Brands-aktie backade med 2,5 procent efter beskedet.

”Efter 16 år och ett rekordkvartal som det sista förra året har jag valt att prioritera min familj och mitt privatliv samtidigt som jag överväger var jag vill gå i karriären. Jag lämnar Victorias Secret väl positionerat för nästa kapitel av tillväxt”, säger Sharen Jester Turney i ett pressmeddelande.

Sedan Sharen Jester Turney satte sig i vd-stolen 2006 har Victorias Secrets försäljning ökat med drygt 70 procent och landade på drygt 65 miljarder kronor under det senaste räkenskapsåret.

Klädmärket står för två tredjedelar av L Brands inkomster och Sharen Jester Turney har setts som en möjlig efterträdare till koncernens vd och grundare Les Wexner som fyller 79 i år. Sharen Jester Turney kommer fortsätta i en rådgivande roll medan Les Wexner tar över som vd för Victorias Secret, skriver Bloomberg.

”Vi har en stark tilltro till styrkan i varumärket och våra tillväxtmöjligheter. Jag ser fram emot att ta en mer aktiv roll och arbeta tillsammans med den begåvade ledningsgruppen på Victorias Secret”, säger Les Wexner i ett pressmeddelande.

Enligt analysföretaget Ibis World dominerar L Brands underklädesmarknaden och sitter på en marknadsandel på 61,8 procent.

Bolagets modeshow sänds strax före jul varje år och är ett av modevärldens mest uppmärksammade event. Fjolårets upplaga lockade 7 miljoner tittare i USA.

Många av världens största supermodeller deltar, senast bland annat Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Adriana Lima och svenska Elsa Hosk. Samtidigt som modevisningen pågår uppträder stora namn från musikindustrin såsom Taylor Swift, Rihanna och Justin Timberlake. I år spelade brittiska Ellie Goulding.

Pusha ditt CV på flera jobbsidor med DI KarriärPush (Extern tjänst)

Tyck till