ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Swedbank flyttar tillbaka till stan

Swedbanks enhet Stora företag & Institutioner kommer att flytta från Sundbyberg till Sveavägen 14 i centrala Stockholm under det första kvartalet 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Banken har slutit ett avtal med fastighetsbolaget Pembroke Real Estate avseende 800 arbetsplatser.

Lokalerna på Sveavägen 14 är temporära i väntan på att divisionen kan flytta in i Pembrokes senaste utvecklingsprojekt "Hästen 21" i korsningen Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan i Stockholm, vilken väntas ske runt år 2020/2021.

"Många av kunderna finns i city tillsammans med andra aktörer på marknaden och det finns därför stora affärsmässiga fördelar med att flytta verksamheten", säger finanschefen Göran Bronner i en kommentar.

Då platser frigörs på huvudkontoret i Sundbyberg kan samtidigt it-verksamheten som i dag ligger på Stora Essingen flytta dit när det nuvarande hyresavtalet löper ut.

"I den pågående digitala omvandlingen spelar it en viktig roll. Under de kommande åren kommer det strategiska samarbetet mellanit och resten av organisationen att vara avgörande för den fortsatta utvecklingen av banken", säger finanschefen vidare.

Tyck till