ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Opinion: SD tappar mark

  • SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Claudio Bresciani

I en opinionsmätning utförd av Sifo på uppdrag av Svenska Dagbladet backar Sverigedemokraterna till 16,6 procent, från föregående månads utfall på 18,2 procent. I mätningen intervjuades 1.940 personer mellan den 1-11 februari.

Minskningen är inte signifikant gentemot januarimätningen, men däremot statistiskt säkerställd förändring mot decembermätningen då SD fick 19,0 procent.

Socialdemokraterna ökar samtidigt med 2 procentenheter till 25,2 procent från januarimätningen, vilket då var partiets sämsta resultat någonsin i Sifos undersökningar. Uppgången ligger inom den statistiska felmarginalen.

Moderaterna får samtidigt 25,4 procent (25,6) av stödet. I övrigt backar Kristdemokraterna tillbaka under riksdagsspärren till 3,5 procent (4,4). Övriga riksdagspartier ligger i spannet mellan 6,0-7,5 procent av stödet.

Tyck till