ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Oljeministrar uppges träffas på tisdagen

Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi planerar att träffa sin ryska motsvarighet Alexander Novak på tisdagen för att diskutera oljemarknaden. Det uppger en anonym källa till Bloomberg.

Mötet ska gå av stapeln i Qatars huvudstad Doha och även Opec-medlemmen Venezuela uppges vara representerad. Både Rysslands och Saudiarabiens energidepartement avböjde att kommentera, skriver Bloomberg.

Saudiarabien har tidigare sagt att de inte kommer minska oljeproduktionen såvida inte oljeproducerande länder utanför Opec också gör det. Alexander Novak har sagt att han kan överväga produktionsneddragningar om andra producenter följer med, skriver Bloomberg.

Oljepriset fortsatte uppåt på måndagen och spotpriset på Brent-oljan steg med 3,2 procent till 33,97 dollar per fat medan WTI-oljan steg 2 procent till 29,73 procent. Sedan årsskiftet är priset på Brentoljan dock ned omkring 10 procent medan WTI-oljan backat med omkring 20 procent.

Ett frågetecken är hur mycket Irans export kommer bidra till att bygga på oljelagren efter att sanktionerna mot landet lyftes i januari. Samtidigt har dock flera stora oljebolaget minskat investeringarna och dragit ned på utvecklingen av nya fyndigheter.

"Överutbudet kommer att minska kraftigt under årets lopp. Förändringar vad gäller tillgång och efterfrågan innebär att marknaden nätt och jämnt undviker att slå i taket", säger Andy Sommer, analytiker vid Axpo Trading i Schweiz, till Bloomberg.

Tyck till