ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Nytt krismöte för Swedbanks ägare

  • Michael Wolf, Swedbanks vd. Foto: Claudio Bresciani/TT

Det är fortfarande oklart vilka brottsliga affärer Swedbanks förre vd Michael Wolf misstänks för. Ett nytt ägarmöte på måndagsförmiddagen har inte kastat något ljus över vad anmälan gäller.

På måndagsförmiddagen har Swedbanks största ägare träffats och fått möjlighet att ställa frågor om turerna kring anmälan mot den sparkade vd:n Michael Wolf. I fredags var dramatiken stor kring avslöjandet att Wolf anmälts för marknadsmissbruk, misstankar som nu ska utredas av Ekobrottsmyndigheten.

I en intervju i Dagens Industri i helgen beskrev Michael Wolf själv att han rapporterat inkorrekta affärer som gjorts i hans egen aktie- och pensionsdepå. Felen ska ha skett av misstag i samband med ändringar i bankens rutiner. Enligt Wolf gjordes bankens enhet för regelefterlevnad bedömningen att affärerna inte var marknadsmissbruk.

Vid dagens ägarmöte gavs ingen ytterligare information om vad som ligger bakom anmälan. Wolfs uppgivna affärer diskuterades, berättar Folksams ägarrepresentant Carina Lundberg Markow.

"Men de affärerna faller inte under lagen om marknadsmissbruk", säger hon.

Betyder det att anmälan gäller några andra affärer?
"Det har vi inte fått reda på och enligt Swedbanks externa rådgivare kan vi heller inte få mer information än att det är en anmälan enligt lagen om marknadsmissbruk. Min tolkning är att anmälan rör sig om någonting annat", säger hon.

Tyck till