ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Möbeljätten krävs på skadestånd efter elefanttavla

En väderbiten elefant spelar huvudrollen i ett mål i Skaraborgs tingsrätt. Den välkände naturfotografen Nick Brandts foto på den ståtliga elefanten, Portrait of elephant on bare earth, visades i fjol på Fotografiska museet i Stockholm. I samma veva lanserade Mio sin tavla med elefantmotivet i både butiker och på nätet.

Nu kräver den USA-baserade fotografen 300.000 kronor i ersättning eftersom möbelföretagets tavla "svärtat ner hans varumärke", uppger P4 Skaraborg.

Mio anser att skadan varit minimal eftersom tavlan plockades bort ur sortimentet. Nick Brandts advokater hävdar att intrånget är pågående eftersom canvastavlan fortfarande finns i den nätbaserade katalogen.

Rätten ska nu avgöra om Mio gjort sig skyldigt till upphovsrättsintrång.

Tyck till