ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kritisk dansk får lämna Electrolux styrelse

  • Torben Ballegaard Sørensen. Foto: Bang & Olufsen

Electrolux vice ordförande, Torben Ballegaard Sørensen, lämnar styrelsen efter sina bitska kommentarer om avgångna vd:n Keith McLoughlin. Det står klart när Electrolux valberedning på måndagen presenterade sitt förslag till styrelse.

Di rapporterade i höstas om vice ordföranden i Electrolux, Torben Ballegaard Sørensen, som kritiserat den nu avgångna vd:n Keith McLoughlin.

I ett mejl till Electrolux ordförande Ronnie Leten skrev Torben Ballegaard Sørensen att Keith McLoughlin var ”besatt av grandios storhet i USA” och syftade då på Electrolux planerade storaffär med amerikanska GE Appliances. Sedan dess har den storaffären gått i stöpet och kostat Electrolux flera miljarder kronor.

Electrolux valberedning uppger att Torben Ballegaard Sørensen avböjer omval till styrelsen.

Mejlen som skickades av Torben Ballegaard Sørensen hittades av Handelsbanken Capital Markets som grävde i de dokument som Electrolux lämnat in till det amerikanska justitiedepartementet då man arbetade för att få affären med GE Appliances godkänd.

Trots att mejlkonversationen är daterad till augusti 2014 beskrev Torben Ballegaard Sørensen också Keith McLoughlin som en ”avgående” vd, trots att det skulle dröja drygt ett och ett halvt år till att Keith McLoughlin meddelade sin avgång. Keith McLoughlin meddelade i början av januari i år att han avgår och han lämnade sedan sin post den sista januari.

Utöver Torben Ballegaard Sørensen avböjer också Lorna Davis omval. Ulla Litzén, David Porter och nya vd:n Jonas Samuelson föreslås som nya styrelseledamöter av valberedningen.

Tyck till