ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Apple vill öppna jättebutik i Stockholm

  • Foto: Mario Tama / TT

Teknikjätten Apple vill öppna en skandinavisk flaggskeppsbutik i Stockholm. Inspirationen kommer från bolagets ikoniska butik på Fifth Avenue i New York, skriver Dina Pengar.

Exakt när bygget ska dra i gång är oklart men enligt vad Expressen erfar hoppas Apple att butiken ska vara på plats inom två år. Enligt ritningar som Dina Pengar,  som är Dagens industris och Expressens gemensamma sajt om privatekonomi, tagit del av ska flaggskeppsbutiken ligga nära Hamngatan, i den norra änden av Kungsträdgården. Där ligger för närvarande restaurangen Friday’s.

Att bygga i Stockholm, och särskilt i Kungsträdgården, är dock inte helt lätt. Personer med insyn i processen säger att långa och komplicerade samtal förts mellan politiker i Stockholms stad och några av de absolut högst uppsatta cheferna på Apple. Bolagets försäljningschef Angela Ahrendts är en av dem.

”Stockholm är en fantastisk stad av innovation och vi känner en stor ära över att få möjligheten att bidra till samhället där”, säger Angela Ahrendts i ett uttalande och nämner företagets glaskub på Fifth Avenue i New York, som i sig blivit en turistattraktion, som inspirationskälla.

Utomhusplatser med kafébord ska byggas runt butiken och runt fontänen ska en känsla av en amfiteater förmedlas.

Apple kommer nästa helg att presentera projektet officiellt. Det sker i samband med en utställning på Kulturhuset.

Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) säger i ett skriftligt uttalande till Dina Pengar att hon är glad att få se Apple växa i Sverige.

”Det visar på vår attraktivitet, att globala aktörer vill förknippas med Stockholm”, säger hon.

Vilket mobilabonnemang passar dig bäst? Jämför här! (extern tjänst)

Tyck till