ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Tyskland planerar oannonserade utsläppstester

  • Den tyske ministern för trafik och digital infrastruktur Alexander Dobrindt. Foto: Markus Schriber/TT

Tyskland kan komma att införa oannonserade utsläppstester för alla biltillverkare, det sa den tyske ministern för trafik och digital infrastruktur Alexander Dobrindt under söndagen.

Åtgärden skall leda till att få tillbaks förtroendet för bilindustrin efter Volkswagens utsläppsskandal med manipulerade fordon. Det skriver Reuters med hänvisning till tyska tidningen Bild.

"Det kommer vara kontroller på fordon ungefär som när idrottsmän testas för doping. Testerna kommer vara årliga och oannonserade" sa ministern till Bild.

En möjlig väg för att kunna utföra de slumpmässiga testerna kan vara att välja ut bilmodeller från biluthyrningsföretag och teknikerna som genomför testerna skall roteras och flyttas runt för att säkerställa transparensen.

Enligt den tyska tidningen kommer ett förslag att presenteras till politikerna i det tyska underhuset Bundestag redan på torsdag. Förslaget skall enligt tidningen också innehålla skrivningar som uppmanar fordonsägare i Tyskland att ställa om från fossilbränsle och istället satsa på inköp av eldrivna fordon.

Tyck till