ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kina snabbar på infrastrukturprojekt

Kina kommer att snabba på processen att lansera stora strategiska infrastruktursatsningar i år och de kommer låta de lokala beslutsfattarna ta ett stort ansvar för investeringarna. Det skriver Kinas planeringsenhet NDRC på sin hemsida under söndagen rapporterar Reuters.

Investeringsklimatet i år kommer vara komplext och Kina behöver öka effektiviteten i sina investeringar.

Kinas superdepartement skriver att landet behöver den bästa kombinationen av reformer som skapar stabil tillväxt, strukturella anpassningar av ekonomin och på åtgärder som på "lämpligt sätt" ökar den inhemska efterfrågan.

Tidigare denna månaden publicerade NDCR prognossiffror över tillväxten i Kina på mellan 6,5-7 procent i år.

Tyck till