ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Finansiell oro skapar stort sug efter guldmynt

  • Foto: Portable Antiquities Scheme

Den rådande marknadsfrossan har fått investerare att ta sin tillflykt till guldet som i regel brukar klassificeras som säkraste tillgången vid oroliga tider.

Något specifikt för denna guldrusch har hittills varit en rejäl efterfrågan på guldmynt, där försäljningsvolymen under senaste tiden varit 4,5 gånger högre än vid samma period förra året, rapporterar Business Recorder.

Privata investerare i form av banker, fondförvaltare och internethandlare är de som uppvisat störst sug efter de ädla mynten, säger Terry Hanlon, direktör för Texas-baserade Dillon Gage Metals som är en av världens största återförsäljare av ädelmetaller.

Hittills i februari har American Eagle-guldmynt på 40.000 uns sålts, vilket redan är dubbelt så mycket som jämfört med hela försäljningen från i februari 2015.

Finansiell oro, en lägre dollar och fallande aktiekurser var några av anledningarna till varför guldet stod för en rejäl uppryckning under förra veckan. Enbart under torsdagen kunde uppgången sammanfattas till så mycket som 5,3 procent, vilket gjorde att en uns guld kostade 1.260,60 dollar för att sedan falla tillbaks under fredagen till 1.237 dollar per uns.

Tyck till