ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Uber betalar 239 miljoner i uppgörelse

Uber kommer att betala 28,5 miljoner dollar, motsvarande 239 miljoner kronor, i en uppgörelse kopplat till att bolaget tagit ut en avgift baserat på säkerhets- och bakgrundskontroll på sina chaufförer.

Det skriver Sky News.

Bolaget kommer inte längre använda sig av reklam där man hävdar att man har de säkraste taxibilarna eller en bakgrundskontroll av sina chaufförer utöver det vanliga, inte minst då man inte utförde de fingeravtryckskontroller som krävs.

Den nu aktuella uppgörelsen täcker samtliga 25 miljoner passagerare som använde Uber i USA mellan januari 2013 och januari 2016. Passagerarna kan dock inte vänta sig några större summor. Runt en dollar per passagerare väntas bli över när rättegångskostnaderna är betalade.

Tyck till