ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stockholm starkaste bolagsmagneten i Norden

En rapport om var börsnoterade storföretag väljer att placera sina regionala huvudkontor visar att Stockholm toppar listan. Hälften av dem som har regionkontor i Norden har valt Stockholm och en fjärdedel finns i Öresundsregionen, främst Köpenhamn.

Men många av de bolag som finns på Forbes lista över världens 2 000 största börsnoterade företag avstår från att etablera regionkontor i Norden. Av den växande skaran av kinesiska företag på Forbes 2 000-lista har endast två procent etablerat ett regionalt nordiskt huvudkontor.

"De nordiska länderna har en utmaning i att locka fler kinesiska företag att etablera regionala huvudkontor", skriver Stockholm Business Region och Øresundsinstituttet, som tagit fram rapporten, i ett pressmeddelande.

Tyck till